Ontvangst van radiostations binnenkort sterk verbetert

De ontvangst van meerdere radiostations via de zendmast Lopik in IJsselstein verbetert op korte termijn naar het normale niveau.

Dat hebben de beheerder van de zendmast Novec en zenderexploitant Broadcast Partners in overleg met een onafhankelijk technisch expert woensdag besloten, meldde het ministerie van Economische Zaken.

Na een technische test besloten betrokken partijen dat het zendvermogen op een veilige manier verder kan worden verhoogd. De test was onderdeel van besprekingen die bemiddelaar Marco Pastors namens minister Maxime Verhagen (Economische Zaken) heeft gehad met Novec en Broadcast Partners.De partijen hebben ook afgesproken extra veiligheidsvoorzieningen te treffen, voordat de zendmast weer op vol vermogen kan werken. Naar verwachting gebeurt dat voor eind volgende week.

In de nasleep van de brand in de zendmast ontstond tussen Novec en Broadcast Partners discussie over het herstellen van het zendvermogen. Afgelopen vrijdag werd een eerste stap gezet en werd het zendvermogen verhoogd van 10 naar 50 procent.

Het zendvermogen van Lopik werd sinds de brand op 15 juli drastisch beperkt. Radiozenders zoals Radio 1, Radio 2, Q-music en BNR Nieuwsradio waren in delen van de Randstad en Brabant niet of slecht te ontvangen. (bron: nu.nl)

Robert
Written by Robert

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<