RettighedsAlliancen daagt muziekdienst Grooveshark voor de rechter

Het Deense equivalent voor stichting Brein is RettighedsAlliancen en die heeft de muziekdienst Grooveshark voor de rechter gedaagd. Het besluit is opmerkelijk omdat Grooveshark al jaren in Denemarken gedoogd wordt, maar door de toegenomen gebruikers begint op te vallen. RettigdhedsAlliancen noemt de handelswijze van Grooveshark illegaal en staan legale diensten zoals Spotify in de weg. Je kan dit ook interpreteren dat nieuwkomer Spotify bij RettigdhedsAlliancen er op aan heeft gedrongen om stappen tegen Grooveshark te ondernemen. De constatering dat Grooveshark illegaal handelt staat ook ter discussie, Grooveshark zelf beweert van niet. En ook stichting Brein zal geen stappen tegen Grooveshark in Nederland ondernemen.

Robert
Written by Robert

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<