Ontwikkelaar Soto wint van de grote labels

Pablo Soto heeft een belangrijke overwinning geboekt in de eeuwige strijd met de grote labels, die zoals altijd zwaar verongelijkt iedereen de schuld geeft van hun misere behalve zichzelf. Universal, Sony, EMI en Warner hadden in 2008 een rechtszaak tegen de Spaanse ontwikkelaar aangespannen wegens auteursrechtenschending. Die werd door de Spanjaard gewonnen en eist op zijn beurt een schadevergoeding.

Blubster en Piolet werden door Soto ontwikkeld net als het mp2p protocol. Wegens slechte filtertechniek zou de ontwikkelaar schuldig zijn aan ateursrechtenschendingen door de gebruikers van zijn p2p-software en eisten de labels samen met waakhond Promusicae (Spaanse variant van Brein) 13 miljoen dollar!

De rechter heeft echter alle aanklachten tegen de ontwikkelaar verworpen en is van oordeel dat p2p een neutrale technologie is.

Robert
Written by Robert

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<