Zingen kan je niet

“Je zang is niet al te best, maar je bent zo leuk!!!”, ik hoor het Angela Groothuizen al wekenlang zeggen als het over Paul Turner gaat. Inderdaad Angela, Paul kan niet zingen, vermakelijk om te zien, maar TVOH onwaardig. The Voice¬†of Holland is namelijk een programma waar zangtalent centraal staat. Maar volgens mij staan de kijkcijfers centraal. Het viel me vorig jaar al op toen zusje Ewbanks iets te veel rondjes doorging.

Paul, volgens velen de troetelhomo met het leuke accent. Ik mag hem wel, ik heb altijd een zwak gehad voor mensen die anders zijn, maar wel lekker zichzelf blijven. Een aanstekelijke lach en een overdosis energie die ik mis bij bijvoorbeeld Marieke Dollekamp. Marieke die een veel betere stem heeft, maar er ondertussen wel uit ligt.

Het probleem ligt natuurlijk bij de stemmers, lekker vooringenomen verknallen zij keer op keer de realiteit. Of het nu de Voice of Holland betreft of het Eurovisie songfestival, telkens SMSen ze zich arm om hun held of heldin te zien winnen.

Jammer, jammer, jammer, maar we leven nu eenmaal in een maatschappij waar degene die betaald, bepaald.

Tip voor Paul: Shoot your shot!

Robert
Written by Robert

1 Comment responses

  1. Avatar
    February 09, 2013

    Bij Johannes Rypma was dat precies hetzelfde. Borsato en Oosterhuis vonden hem niet the voice, maar inderdaad het publiek kiest. En trouwens Angela Groothuizen kan niet zingen. komt schreeuwerig over. Zit geen gevoel in

    Reply

<