Doorverkoop tweedehands muziekbestanden illegaal?

Zoals te verwachten viel, gaat de muziekindustrie het coole initiatief van ReDigi neersabelen. EMI spant een rechtszaak aan tegen de onderneming die in 2011 startte met de verkoop van tweedehands iTunes muziekbestanden. Voordat tot aankoop van de tweedehands bestanden wordt overgegaan, scant ReDigi de bestanden op echtheid en verplicht de aanbieder de originele bestanden te wissen. Vervolgens worden ze te koop aangeboden; deze manier van handelen is volgens de wet toegestaan. Alleen gunt EMI niemand een stukje van de taart en eist 150.000 dollar schadevergoeding voor elke track ReDigi te koop aanbiedt. Dit bedrag is natuurlijk volkomen willekeurig en zegt genoeg over de graaimentaliteit van de grote muziekuitgevers, na het bankwezen en de wapenindustrie, de grootste sponsoren van lobbyisten ter wereld.

Robert
Written by Robert

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<