Dutch Dealers Days 2012 deel 2

Door Jur van Wijland

Streaming audio

Zoals je in deel 1 hebt kunnen lezen zijn er zeer interessante ontwikkelingen op het gebied van streaming audio. Eenmaal bijgekomen van beluisteren van de verschillende AudioQuest CAT kabels (die je hier kan lezen) waren we klaar voor de volgende verassing. Jawel, NAD komt met een zeer mooie streamer uit de Master sesie geheten: M50. Wat opvalt, als we met de iPad app door de album’s bladeren, er geen vertraging ontstaat. Deze streamer maakt namelijk geen gebruik van uPnP of DLNA. Ik kan u zeggen dat het een verademing is om op deze manier muziek te zoeken. Betreft looks en feel kunnen we de interface van de app vergelijken met sonos of iTunes remote, alleen dan met de kwaliteit van NAD. Door een nummer te selecteren wordt deze in de playlist toegevoegd en zo later afgespeeld. Al met al een zeer fijne app en ook de integratie met WiMP (Amerikaanse muziekdienst) ziet er goed uit. We kunnen niet wachten om de M50 verder aan de tand te voelen en te beluisteren in één van onze showrooms.

NAD Master 50

De M50 (onderste apparaat op de foto) is een bron die niet alleen kan streamen en Cd’s afspelen, maar ook Cd’s kan rippen. Deze worden na de rip weggeschreven naar de M52 (middelste apparaat op de foto), dit gaat allemaal volledig automatisch. Tevens is er de mogelijkheid om een Cd lossless te rippen (FLAC) en ook een MP3 kopie (lossy) te maken, die in een daarvoor bedoelde MP3 map geplaatst wordt. Een zeer handige optie voor consumenten die hun geripte muziek in de auto willen afspelen of MP3 speler. Naast alle standaard digitale uitgangen heeft de M50 ook een HDMI uitgang, deze kan niet als video uitgang gebruikt worden, maar is bedoeld voor 24/192 Hi Def audio over PCM (in I2S formaat).
Robert
Written by Robert

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<