JRiver MediaCenter voor Mac in aantocht

logo_mediacenterDoor Jur van Wijland

JRiver is een van de betere media players voor het Windows platform. Na het goed zetten van enkele  instellingen voor bitperfect weergave levert JRiver een audiofiele geluidskwaliteit. Ik vind het een prettig programma omdat je er veel metadata in kwijt kunt. Vooral voor de liefhebbers van klassiek en jazz is dit erg handig. Verder speelt JRriver vrijwel alle bestands formaten af waaronder FLAC. Dit formaat wordt veel in hoge resolutie bestanden aangeboden maar wordt niet ondersteund door iTunes. De HDTrack downloader voor OSX is hier al te downloaden. Er zijn enkele handige Remote Apps beschikbaar waaronder GIZMO van JRiver zelf voor Android. Voor IOS is de betaalde app JRemote erg fijn.

Om met iTunes een audiofiele geluidskwaliteit te verkrijgen zit je al snel aan thirdparty applicaties vast zoals Audirvana, PureMusic of Amarra. Naar verwachting brengt JRiver begin februari een versie uit voor OSX. Ik verwacht dat deze versie geen third-party applicaties nodig heeft voor audiofiele geluidsweergave, FLAC bestanden afspeelt en veel mogelijkheden voor metadata ondersteunt. Als JRiver dit gaat waarmaken is JRiver voor OSX een geduchte concurrent van iTunes. Misschien wordt Apple dan een keer wakker om  in iTunes FLAC bestanden te ondersteunen, maar dat wachten we maar af.

Robert
Written by Robert

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<