Stichting de Thuiskopie teruggefloten door rechtbank

thuiskopieStichting de Thuiskopie mag geen vergoeding vragen voor beschrijfbare schijfjes (cd’s en dvd’s) die professioneel worden gebruikt. In een zaak die Stichting de Thuiskopie aanspande tegen Imation, stelde de rechter Imation in het gelijk. Imation weigert sinds 2010 een gedeelte van de vergoeding af te dragen, dit na een uitspraak van het Europese Hof dat de thuiskopieheffing niet geldt voor professioneel gebruik door bedrijven. De vergoeding blijft wel gelden voor priv├ęgebruikers. Stichting de Thuiskopie voelde de bui al hangen en is al enige tijd bezig geld te sparen voor rechtszaken. In de volgende rechtszaak gaat de rechter een uitspraak doen over de hoogte van de vergoeding.

Robert
Written by Robert

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<