Rechtbank V.S. verbiedt doorverkopen MP3

redigi logoHet zijn de lobbyisten van de grote platenmaatschappijen weer gelukt; de doorverkoop van MP3 bestanden is tegengehouden. Cd’s en Dvd’s mogen wel worden doorverkocht, digitale muziekbestanden mag niet. Dit heeft een Amerikaanse rechtbank bepaalt in een zaak waarin start-up ReDigi gebruikers muziekbestanden liet doorverkopen. ReDigi stelt gebruikers in staat om hun via iTunes gekochte muziek door te verkopen, het origineel wordt op de computer van de verkoper gewist. Dit was tegen het zere been van Vivendi, die een rechtszaak aanspande. Volgens de rechtbank is er geen sprake van doorverkoop maar van het maken van een kopie. Dat betekent dat er sprake is van inbreuk op het auteursrecht, waarvoor ReDigi aansprakelijk is. ReDigi heeft inmiddels een nieuwe versie van hun software ontwikkeld.

 

Robert
Written by Robert

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<