Kabinet zet niet in op openbreken telecommarkt

dab+ is een doodgeboren kindje

Door unique_robert

Door forse bezuinigingen van het kabinet hangt het zwaard van Damocles al jaren boven het hoofd van alles en iedereen in omroepland. Volgens NPO baas Jan Westerhof wordt volgend jaar uit kostenbesparing de stekker uit de middengolfzender van Radio 5 getrokken. Ook haalt hij het milieu aan; de zenders gebruiken te veel stroom. Nu nog de veiligheid van onze kinderen erbij betrekken en alle drogredenen zijn weer uit de kast gehaald. Waarom zegt hij niet dat de middengolf hopeloos achterhaald is en dat internet het medium van de toekomst is? Zelfs het nieuwe dab+ protocol is al door de tijd ingehaald. Wie investeert er in godsnaam in een beperkte dab+ ontvanger, terwijl je miljoenen interradiostations van het net kunt plukken? De weg hiernaar toe is natuurlijk een volledig dekkend supersnel draadloos internet en wat nog betaalbaar is ook. Dit bereikt het kabinet door veel meer op Europa in te zetten. Maak het Nederlandse consumenten mogelijk om bij elk denkbare Europese provider een abonnement af te kunnen sluiten. En verbied per direct die onzinnige roamingkosten. Met andere woorden de dure Nederlandse telecommarkt moet volledig opengebroken worden. Jammer dat erop Prinsjesdag met geen woord over gerept is.

Robert
Written by Robert

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<