Facebook start volgende maand muziekdienst

Volgens geruchten zou Facebook volgende maand de deuren van zijn eigen muziekdienst willen openen. De content zou verzorgd worden door bedrijven waar de sociale-netwerksite mee samenwerkt, waaronder Spotify, MOG en Rdio.

De komst van de dienst wordt gemeld door Mashable, die zich baseert op niet nader genoemde bronnen. Het is nog onduidelijk of andere muziekdiensten zich ook aan kunnen melden om muziek via Facebooks dienst aan te bieden. Wel zou de sociale-netwerksite het muziekplatform net zo op willen zetten als dat voor applicaties en games: ontwikkelaars en bedrijven kunnen zich bij Facebook aanmelden, waarna zij games en apps via het netwerk aan kunnen bieden. De site fungeert daarbij als platform voor de ontwikkelaars.

Het is niet duidelijk of de dienst ook meteen in Nederland beschikbaar komt en hoe de eventuele abonnementsprijzen eruit komen te zien. Facebook liet aan Mashable weten dat er niets nieuws te melden viel over een muziekdienst, en dat er constant met bedrijven wordt gesproken over verdere integratie van hun diensten.

Er zijn al langer geruchten dat Facebook meer content aan wil bieden via zijn website. In mei schreef het Amerikaanse zakenblad Forbes al dat Spotify en Facebook gezamenlijk een muziekdienst zouden uitbrengen. Spotify is overigens al op Facebook actief via Facebook Connect. Spotify-gebruikers kunnen zo op de netwerksite zien wat hun vrienden luisteren. Ook zijn er geruchten over het aanbieden van streaming video. Hier is echter nog geen concrete informatie over naar buiten gekomen. (bron: Tweakers)

Robert
Written by Robert

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<