Spotify op Loewe televisies?

Loewe televisieSpotify wil naast op pc’s en smartphones de muziekdienst ook op televisies gaan aanbieden. Het bedrijf voert daarover gesprekken met luxemerk Loewe.

Dat bevestigt Renie Danneels, directeur van Loewe Opta Benelux, aan Emerce. Spotify zelf wil de bewering niet ontkennen of bevestigen.

Danneels stelt echter dat er wel degelijk gesprekken gevoerd worden om de streaming muziekdienst van Spotify op Loewe-toestellen te gaan aanbieden. De muziek zou dan beschikbaar zijn via een tv-app.

Spotify is een dienst waarbij mensen muziek niet fysiek hoeven te downloaden, maar via het internet streamen op bijvoorbeeld een smartphone. De nummers zijn dan dus niet gebonden aan één apparaat, maar kunnen via een inlog op verschillende toestellen beluisterd worden. Voor de dienst moet een maandelijks tarief betaald worden, waarna onbeperkt muziek beluisterd kan worden.

Dat Spotify zich ook op de tv-markt wil richten is geen geheim. Al sinds vorig jaar wordt in Zweden en Finland via digitale tv van een provider de muziekdienst aangeboden. Loewe moet zich als de gesprekken positief uitpakken ook beperken tot bepaalde landen. Spotify moet namelijk in elk land onderhandelen met platenmaatschappijen om de muziek te gebruiken. Dit is noodzakelijk omdat het streamen van muziek nog vrij nieuw is en niet vergelijkbaar is met het fysiek downloaden.

“Gebruikers moeten eerst hun land instellen als de dienst op onze toestellen zou verschijnen. Wanneer Spotify in dat land niet aanwezig is, wordt de dienst geblokkeerd”, legt Danneels uit. (bron:nu.nl)

Robert
Written by Robert

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<