Grooveshark beticht van illegale uploads

Vanwege slechts één anonieme melding op de site van Digital Music News spant Universal een rechtszaak aan tegen Grooveshark. Grooveshark voorziet in een online muziekdienst en heeft daarvoor contracten met bijv. EMI afgesloten. Gebruikers mogen ook muziek uploaden, maar hiervan is onbekend of deze bestanden auteursrechtelijk beschermd zijn. Naast deze zaak loopt er momenteel ook een rechtszaak in Denemarken.

Universal beweert dat personeel van Grooveshark zelf auteursrechtelijk beschermde muziekbestanden upload. Of dit de zoveelste poging van een gerenommeerde platenmaatschappij is om zich vast te klampen aan de ouderwetse manier van geld verdienen, is wel duidelijk. De melding van de persoon in kwestie, die zegt in dienst van Grooveshark te zijn, wist te vertellen dat zelfs de CEO van Grooveshark Tarantino en sr. vice president Geller bestanden online hebben gezet.

Robert
Written by Robert

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<