Stichting Thuiskopie licht de boel op

Wederom is er feitelijk bewijs, dat stichtingen die belangen behartigen voor musici, er een eigen boekhouding op na houden. Deze keer staat Stichting Thuiskopie in de spotlights. Zij presteren het om al een half jaar lang geen royalty’s uit te keren aan rechthebbenden (waaronder eerder genoemde musici). Stichting Thuiskopie hoort elk kwartaal de heffingen over te maken naar de verdeelorganisaties Norma, Buma en NPO, alleen is dit de laatste twee kwartalen niet gebeurd. Als reden geeft Stichting Thuiskopie aan dat ze geld (nu al zo’n 4 miljoen) bufferen voor een mogelijke rechtszaak.
 
De stichting is in een dispuut beland met Imation, die sinds 2010 weigert het geld af te dragen, dit na een uitspraak van het Europese Hof. Hierin werd bepaald dat de thuiskopieheffing niet geldt voor professioneel gebruik. Waarop Imation op haar beurt eist, dat de stichting met terugwerkende kracht al het geld terugbetaalt, dat Imation ten onrechte zou hebben afgedragen. Het is opvallend dat de stichting de uitspraak niet naleeft en een dure rechtszaak begint ten koste van de musici.
Robert
Written by Robert

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<