De ondergang van Last.fm

lastfm_logoLast.fm stopt in veel landen, waaronder Nederland, met de radiodienst. Scrobbelen (muziek suggestie’s op basis van wat je luistert) blijft wel bestaan. Met het weghalen van het radio-gedeelte luidt de Last.fm haar ondergang in. Sinds de oprichting in 2002 ging het bergopwaarts met de muziekdienst en kende in haar hoogtijdagen 30 miljoen gebruikers. Maar met de overname door CBS in 2007 werd er weinig meer geinvesteerd, de user interface werd lelijk en in 2009 werd een bedrag van 3 dollar per maand gevraagd aan de gebruikers. Dieptepunt is december 2012, Last.fm stopt met de radiodienst (behalve in de V.S., het V.K., Duitsland, Canada, Nieuw-Zeeland en Brazilie) en wat overblijft is Audioscrobbler, waar het ooit mee begon.
Robert
Written by Robert

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<