Verslag iTunes 11

Door Jur van Wijland

Weergave

Overzichtelijk, strak en eenvoudig te bedienen zijn de eerste gedachten die me te binnen schieten bij het gebruik van deze nieuwe versie van iTunes. Bij het selecteren van een album klapt deze open en zijn de nummers te zien. Vanuit deze weergave is gelijk mogelijk naar de Store van Apple te gaan. Helaas zijn er (nog) geen Hi Res album te kopen waardoor deze functie wat mij betreft niet echt interessant is.

De minispeler

Voor wie zijn computer gebruik voor andere doeleinden behalve muziek afspelen is de nieuwe minispeler erg handig. Door een paar letters in de search bar te typen vind je snel je favoriete album, artiest of track. De functie ‘voeg te aan volgende’ worden de nummers/albums onder de reeks aangevraagde nummers geplaatst. De afspeellijst is ook weer eenvoudig opnieuw te rangschikken dmv nummers of albums te verslepen. in de Remote app op de iPhone of iPad is de afspeellijst aan te passen door op de wijzig knop te drukken. Daarna is verslepen of verwijderen mogelijk.

Offline en online

Gebruik je de iCloud functie dan is het afpelen van je gekochte album vereenvoudigd. Met één druk op de knop speel je het gekochte album online af op al je andere devices. Met twee keer drukken op het album maak je het album offline beschikbaar. Makkelijk voor onderweg!

IOS remote app

Eindelijk is de checkbox ‘handhaaf verbinding’ weer terug. Met deze feature blijft de contant geladen in het geheugen van de app. Album covers blijven geladen wat bladeren door de albums plezieriger en sneller maakt.

Remote afspeel-lijst

Eindelijk is het mogelijk nummers toe te voegen in de afspeellijst. Lekker onderuit hangen op de bank en nummers in de afspeellijst zetten. Gemak dient de mens nietwaar? Dit is weer een grote stap voorwaarts.

Wat missen we nog?

Zo lovend als ik over de nieuwe iTunes en de Remote app ben mis ik nog één ding. In album weergave op de Remote app mis ik nog steeds de beoordeling (sterren) weergave van nummers. Dit zou het selecteren van je favoriete nummers uit een album nog makkelijker maken. Dit is wel het geval in iTunes zelf.

Conclusie

Op wat kleine puntjes na ben ik tevreden over iTunes 11. Het downloaden van deze update kan ik u hierbij dan ook aanraden.

Robert
Written by Robert

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<