Muziekdiensten zorgen voor lichte groei in muziekindustrie

logo_ecEuropese onderzoekers van de Information Society Unit geven in een grootschalig onderzoek aan, dat streamingdiensten zoals Spotify bevorderlijk zijn voor de inkomsten van de muziekindustrie. Dit staaft de trend dat de verkoop van fysieke media langzaam daalt en dat online muziekdiensten sterk toenemen. Ook wordt voor de zoveelste keer bevestigd dat (illegale) downloaders geen grote invloed op de inkomsten hebben. Het onderzoek werd gedaan onder 16.000 internetters in de 6 grootste Europese landen. Het onderzoek wordt in opdracht van de Europese Commissie uitgevoerd en spreekt oudere onderzoeken tegen, waarin wordt gesteld, dat illegale downloads de muziekindustrie ernstig benadeelt. De onderzoekers wijzen er echter op, dat de muziekindustrie na jaren van dalende omzetten in het afgelopen jaar voor het eerst weer een lichte groei kent.

Robert
Written by Robert

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<