Vodafone is klaar met thuiskopieheffing

vodafone-300x300Rob Shuter, ceo van Vodafone Nederland, is niet blij rond de thuiskopieheffing. De provider int sinds januari 2013 de heffing wel, maar betaalt slechts een deel uit aan Stichting de Thuiskopie. Vodafone verkoopt smartphones en die vallen onder de heffingsregeling. Het is Vodafone niet duidelijk of de heffing wel klopt en of het aan de juiste mensen wordt uitgekeerd. Ook is het niet duidelijk of zakelijke klanten wel of niet terecht de heffing betalen. De thuiskopieheffing is bedoeld ter compensatie voor het downloaden van auteursrechtelijk beschermd materiaal in Nederland. Stichting de Thuiskopie zorgt ervoor dat de heffing terechtkomt bij artiesten en andere rechthebbenden van films en muziek.

Robert
Written by Robert

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<