R.I.P. NPO Radio6

NPO RADIO 6 IS NIET MEER

Wat veel jazz, soul en wereldmuziekliefhebbers al vreesden is nu uitgevoerd. Het licht gaat uit bij een radiozender die een platform was voor veel nieuwe artiesten en waar ook diepgaande programma’s te beluisteren waren waar muziek te horen was die je nergens anders hoort.

De mensen die dit op hun geweten hebben zouden zich diep moeten schamen.

Dit is een aderlating voor de Nederlandse muziekcultuur en helaas exemplarisch voor hoe er vandaag de dag wordt omgesprongen met alles wat mooi is.

Nederland begint een ontwikkelingsland te worden waar alles wat mooi is teveel kost. Tegelijkertijd vullen maserati-mannen, corrupte bestuurders en ander schorem hun zakken met publieke gelden.

Ook de publieke omroep is hier nu ten prooi aan gevallen. Zonder platforms als Radio6 waar een ander geluid te horen is dan op de platgelopen paden, zal het Nederlandse radiolandschap een dictatuur van middelmatigheid worden.

Als worst wordt ons nu een non-stop muziekkanaal voorgehouden met in de avond een paar uurtjes gepresenteerde programma’s. Het zal me niet verbazen dat dit gebeurt om het kanaal bezet te houden. Na een jaar of zo wordt er door de egotrippende geldwolven geconstateerd dat er helemaal geen hond meer luistert – zonder dj’s is er immers geen reet meer aan – en wordt het kanaal verkocht aan de hoogste bieder.

Meer informatie over wat hier aan vooraf ging is te lezen in het artikel dat ik schreef toen de plannen bekend werden om Radio6 de nek om te draaien.

Om de kaalheid van de Nederlandse radio anno 2016 te symboliseren, laat ik illustraties voor deze keer achterwege.

…Waar een klein land klein in kan zijn, godverdomme.

 

Emiel
Written by Emiel

Muziek- en audiofreak van de ongeneeslijke en besmettelijke soort. Ik draai LP's, luister radio en stream muziek maar het liefst ga ik naar concerten. Altijd weer blij wanneer ik opnamen ontdek van concerten waar ik bij was. De cd collectie is geript en opgeslagen om ruimte te maken voor de groeiende rij LP's en de uitdijende stereoset. Leve de NAS en de streamer; toch blijft vinyl draaien het leukst. MUSIC IS THE BEST!

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<