Is Conrad nu helemaal…

conrad 009…gek geworden? Of liever gezegd totaal van de ratten bezeken? Afgelopen week heb ik twee zeer kleine onderdeeltjes besteld bij het in Nederland bij alle elektronica-hobbyisten bekende Conrad.nl. De bestelling bestond uit twee stripjes van tien LED houders. Kleine plastic blokjes waarin een LED van 5 mm gefixeerd kan worden. Om de grootte te illustreren heb ik er een euromunt naast gelegd. Deze onderdelen ga ik waarschijnlijk gebruiken voor mijn Thorens TD105 project. Daarover later meer want daar gaat het nu niet om. Zoals op de foto zichtbaar is, gaat het om twee zeer kleine, lichte en vrij onkwetsbare voorwerpen. Totale waarde € 1,14, de verzendkosten € 4,95. Hoewel ik € 4,95 veel conrad 016vond, kon ik daar mee leven omdat ik dan niet naar een stad hoefde te reizen met een goed gesorteerde elektronicawinkel. Ik verwachtte dan ook een bubbeltjesenvelop met de twee LED houders. Er werd echter een compleet pakket bezorgd, gevuld met piepschuimkorrels. Het was zoeken naar de payload en de bijbehorende factuur. Wat is dit zonde van de transportkosten, de verpakkingsmaterialen en de portokosten. Dat Conrad een standaard verzendtarief hanteert, daar kan ik in komen. Dit is echter pure verspilling waar niemand vrolijk van wordt. Hoewel niet direct audio of muziek gerelateerd, wilde ik dit toch even delen. De link naar dit artikel wordt naar Conrad gestuurd; wellicht helpt het en gaan ze voortaan dit soort kleine bestellingen per brievenbuspost verzenden. Prima bedrijf verder, Conrad.nl. Niet goedkoop, maar ze hebben veel en het wordt snel bezorgd. Op de postkamer zouden echter een paar mensen het licht aan moeten doen.

Emiel
Written by Emiel

Muziek- en audiofreak van de ongeneeslijke en besmettelijke soort. Ik draai LP's, luister radio en stream muziek maar het liefst ga ik naar concerten. Altijd weer blij wanneer ik opnamen ontdek van concerten waar ik bij was. De cd collectie is geript en opgeslagen om ruimte te maken voor de groeiende rij LP's en de uitdijende stereoset. Leve de NAS en de streamer; toch blijft vinyl draaien het leukst. MUSIC IS THE BEST!

7 Comment responses

 1. Avatar
  March 24, 2016

  Je bent niet de enige die zich ergert aan belachelijk grote verpakkingen t.o.v. het bestelde artikel. Afgelopen maandag kwam dit voorbij in het consumentenprogramma Radar; http://radar.avrotros.nl/testpanel/uitslagen/detail/verpakkingen-bron-van-ergernis/
  Je kunt dit voorval ook melden bij volgende speciale site hiervoor; http://meldpuntverpakkingen.nl/

  Reply

  • Avatar
   March 24, 2016

   Bedankt Bert,
   Gelijk een melding gedaan!
   groet,
   Emiel

   Reply

 2. Avatar
  March 31, 2016

  Beste Emiel,

  We begrijpen je frustratie. Graag willen we je het een en ander uitleggen over ons verzendproces. Ons magazijn in Zuid-Duitsland is volledig geautomatiseerd en kan alleen met dozen werken. Deze dozen hebben we in alle soorten en maten. Soms is een product echter zo klein dat zelfs de kleinste doos nog groot lijkt. Bovendien verzenden we alles per pakketpost, zodat het voor de klant traceerbaar is d.m.v. een track & trace-code. Bij enveloppen is dit niet mogelijk.

  Het verpakkingsmateriaal dat wij gebruiken is overigens milieuvriendelijk. Het opvulmiddel van witte vlokken is gemaakt van mais en water en mag daardoor in de groene bak. Dit materiaal staat ook bekend onder de naam Playmais (veelzijdig knutselmateriaal voor kinderen). Het karton kan uiteraard bij het oud papier.

  Uiteraard zijn wij continue bezig onze processen te verbeteren en daarom willen we jou bedanken voor jouw feedback.

  Vriendelijke groeten,

  Andrea
  Conrad Webcare

  Reply

  • Avatar
   March 31, 2016

   In Nederland kan je een brievenbuspakje versturen tot 2 kg en moet door brievenbus passen voor 3,95. Het pakket is in het proces te volgen d.m.v. een track en trace-code.

   Is dit vanuit Duitsland niet mogelijk?

   Reply

  • Avatar
   April 01, 2016

   Beste Andrea van Conrad,
   Bedankt voor uw reactie. Wellicht is het een idee bij dit soort kleine zendingen de klant de keus te laten het via brievenbuspost te laten verzenden. Een klein envelopje is altijd beter dan een enorme hoeveelheid verpakkingsmateriaal – hoe biologisch afbreekbaar dit ook moge zijn. In mijn geval had ik voor dit bedrag het risico van een minder veilige zending graag genomen. Dat had me ook zeker drie euro gescheeld hetgeen op een payload van €1,14 veel is. Hopelijk kan dit veranderd worden en wordt de afname van kleine onderdelen aantrekkelijker en milieuvriendelijker.

   Reply

 3. Avatar
  April 17, 2016

  Ik kreeg laatst ook zo een zending. Twee stukjes isolatiemateriaal, beiden niet groter dan een euro.

  Reply

  • Avatar
   April 18, 2016

   Dag Jan,
   Bedankt voor je reactie! Het is gewoon schandalig wat er verspild wordt. Wellicht kun je jouw ervaring ook melden bij http://meldpuntverpakkingen.nl/
   Wellicht gaat Conrad een keer overstag als er genoeg klachten binnenkomen.
   Groet,
   Emiel

   Reply

<