Hollywood gaat boek van Peter R. de Vries verfilmen

Het boek van Peter R. de Vries over de ontvoering van Alfred Heineken wordt volgend jaar in Hollywood verfilmd. De Vries tekende daartoe een contract met de Amerikaanse producent Informant Media, zo is woensdag bekendgemaakt.

De producent is voornemens een internationale topcast aan te trekken voor de rolprent. De Vries zal als adviseur optreden. De film wordt Engelstalig en wordt in Nederland, België en de Verenigde Staten opgenomen. 

De makers zijn van plan het verhaal over de ontvoering ‘volledig waarheidsgetrouw’ te verfilmen waardoor de film het predikaat ‘true crime’ krijgt. De Vries schreef het boek – dat in 1987 uitkwam – op basis van gesprekken met ontvoerder Cor van Hout. “Dat het na zo lang wachten nu een grote Hollywood-productie wordt is natuurlijk een jongensboekverhaal”, aldus een trotse De Vries.

De Vries benadrukt op Twitter dat de Amerikaanse film losstaat van de ‘gedeeltelijk verzonnen’ Nederlandse film De Heineken Ontvoering. “Er komt een echte verfilming van de ontvoering”, licht hij toe in een verklaring.

De Britse scenarist William Brookfield schrijft het scenario. De opnamen van de film starten volgend jaar.

De film en zijn betrokkenheid bij het maken ervan hebben niets te maken met de recente beslissing om te stoppen met het maken van zijn televisieprogramma, aldus De Vries. (bron: DePers)

Robert
Written by Robert

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<