Review Grado GS-1000i

Grado Labs Statement GS-1000i hoofdtelefoon

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, deze hoofdtelefoon valt op, grote kussens, houten behuizing en klinkt waanzinnig goed. Hij oogt chique door zijn houten achterkant en lederen hoofdband. Ook de kleuren zijn goed, veel zwart en wat bruin (van het hout). De grote kussens hebben een functie, ze vallen nl. over het oor, daardoor uiterst comfortabel, zelfs na een half uur luisteren voel je de GS1000 niet.

Open systeem

De Grado’s zijn van het open soort, dit betekent a. er wordt geen hoge geluidsdruk in je oren opgebouwd en b. ze lekken geluid naar buiten. Het grote voordeel van open is geen last van interne resonanties of vervelende reflecties, een nadeel kan zijn dat je huisgenoten net zo van je muziek genieten als jij. Los daarvan klinken open hoofdtelefoons per definitie beter dan gesloten types.

Groots geluid

De grote doppen hebben nog een bijkomend voordeel, het geluid komt van iets verder (letterlijk, het membraam zit verder van je oor af), je hebt het gevoel naar speakers te luisteren. Dat is natuurlijk niet zo en het is ook niet te vergelijken met electrostaten (zoals Stax), maar het klinkt wel groots. Ruimtelijk is misschien een betere benaming.

Wat valt me nog meer op?

  • De juiste bas. Hiermee bedoel ik een hoorbare bas, geen voelbare of overdonderende bas zoals bij Monster Beats het geval is.
  • Hard of zacht spelen maakt niet uit. Op lage volumes klonk het zeer goed en op hoge volumes was er geen sprake van overmodulatie.
  • Dynamisch, de GS1000 blinkt uit in dynamiek.

Zoals ik al zei is deze hoofdtelefoon comfortabel, dit komt door de schelpen en ook door de band, deze is niet hard. Ook met een bril op blijven ze lekker zitten en drukken niet irritant op de veren van de bril. Afstellen gaat makkelijk en verschuift achteraf niet. De schelpen kunnen om hun as draaien, dit vergemakkelijkt het inpakken in de bijgeleverde platte doos. Er zit in de verpakking een verloopsnoertje van ong. 15 cm naar een 3,5 mm plug en een lang verlengsnoer van zo’n 4 meter.

Conclusie

Deze hoofdtelefoon is van de buitenklasse en verdient mede daarom een goede hoofdtelefoonversterker.

5 dikke sterren (uit 5).

Specificaties:
frequentiebereik 8 Hz- 35 kHz
impedantie 32 ohm
SPL 1 mW 98 dB

Geluisterd naar:
Dinah Washington – Dinah 63 (vinyl)
Oasis – Definitely Maybe (Cd)
Dire Straits – Brothers in Arms (download in hoge kwaliteit 24/96)
John Mayer – Continuum (Cd rip, FLAC)

Statement GS-1000i € 1.299,-

Robert
Written by Robert

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<