Napster verkocht

Het ooit beruchte Napster is verkocht aan concurrent Rhapsody. De muziekdienst die in de jaren 90 downloadland op zijn kop zette, wordt door de huidige eigenaar Best Buy voor een onbekend bedrag verkocht. Overigens houdt Best Buy nog wel een minderheidsbelang.

Qua muziek pioneerde Napster als peer-to-peer netwerk zoekmachine, wat resulteerde in het uitwisselen van muziekbestanden. Ooit alleen bekend onder studenten groeide Napster met de naamsbekendheid verkregen door de vele rechtzaken die werden aangespannen. Uiteindelijk deden die Napster de das om, om na veel juridisch gesteggel, in 2001 legaal verder te gaan.

Rhapsody startte ook in dat jaar en neemt 10 jaar na dato een meerderheidsbelang in Napster. Er wordt gesuggereerd dat dit de uiteindelijke doodsteek voor Napster betekent.

Robert
Written by Robert

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<