X-FI 2011 deel 1

Dit jaar was ik voor het eerst te gast op de X-Fi beurs. Deze werd gehouden in het NH hotel te Utrecht op loopafstand van de Jaarbeurs waar tegelijkertijd de AV-NU plaatsvond. Om met de deur in huis te vallen, de X-Fi vond ik leuker. Zeker door het ontbreken van een entreeprijs is de stap naar binnen snel gemaakt. Moet de AV-NU vermijd worden? Nee natuurlijk niet, ook die heeft haar charme. Alleen is de X-Fi een serieuze concurrent geworden.

In de coulissen staan diverse platen en Cd handelaren, altijd goed voor een verrassende aankoop. Ik loop op de terugweg de bakken wel na, anders loop je de hele beurs met een tas vol met geluidsdragers te zeulen. Op de begane grond luister ik snel naar een stel hoornluidsprekers, niet mijn cup-of-tea. De combinatie met de krachtpatsers van Bryston bevreemd me, ik had liever een buisje gezien.

Pink Faun

Iets verder wordt ik aangenaam verrast door het geluid die Pink Faun produceert, lekker muzikaal en ongedwongen. Later wordt me uitgelegd dat Pink Faun tegenkoppeling bewust niet toepast, het resultaat is ernaar! Ook leuk is te zien hoe de modellen zijn opgebouwd, lekker degelijk, dikke ringkerntrafo’s en schaalbaar d.m.v modules, erg slim.

De noodtrap nemende, beland ik een etage hoger en vanaf hier raak ik het overzicht kwijt in de talloze (kleine) kamertjes, waar ik leuke als minder leuke audio hoorde.

47 Labs

Altijd leuk zijn de minimalistische componenten van 47 Labs. Ik heb met dit merk een haat-liefde verhouding, deze keer kon het me niet bekoren. Hoewel ik wel uitgebreid naar Laurie Anderson heb geluisterd, want zo had ik haar nog nooit gehoord. En daar is ook weer iets voor te zeggen! Ik moet bekennen dat ik hierna wat foto’s heb genomen waarvan ik nu niet meer kan vertellen wat het is en hoe het klonk. Laten we het erop houden dat het waarschijnlijk geen indruk op me heeft gemaakt. Wat meespeelde waren de kleine, warme kamertjes, als je last hebt van benauwdheid is dit niet de aangewezen plek om te vertoeven. Op de hoogste etages was dit niet het geval, hierover in deel 2 meer. Om af te sluiten met deel 1 wou ik je deze foto niet onthouden: een gedateerde pick-up (volgens mij zwaar¬†gemodificeerd) en het klonk geweldig goed (let ¬†op de voorste elpee in de platenkoffer)!

Robert
Written by Robert

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<