CBS slaat aanbod streaming TV-dienst met Apple af

CBS-baas Leslie Moonves heeft gezegd dat Apple de omroep benaderd heeft voor een streaming tv-dienst op basis van het delen van reclamegelden. CBS heeft dat aanbod echter afgeslagen omdat het bedrijf het licenseren van content prefereert.

Moonves deed zijn uitlatingen bij de bekendmaking van de cijfers over het derde kwartaal, zo is te lezen bij Gigaom. Een analist vroeg of CBS interesse had in het afsluiten van deals met nieuwe streaming-tv-klanten die niet direct het geld op tafel willen leggen om de licentiekosten voor online content vooraf te betalen. Moonves antwoordde ontkennend en zei dat CBS besloten heeft niet in zee te gaan met Apple voor het leveren van streaming content.

Geruchten deden al langer de ronde dat Apple van plan was om een online streaming-dienst op te zetten met content van meerdere, grote omroepen. Apple heeft het plan naar verluidt niet doorgezet omdat niet genoeg contentproviders overgehaald konden worden om mee te doen. Geen van de betrokken bedrijven bevestigden tot op heden echter dat ze hiervoor door Apple benaderd waren. Moonves heeft nu dus bevestigd dat Apple een online streaming-dienst wilde beginnen.

Het niet willen afsluiten van deals met partijen op basis van het delen van reclame-inkomsten is er waarschijnlijk ook de reden van dat CBS zich, in tegenstelling tot ABC, Fox en NBC, niet heeft aangesloten bij de online videodienst Hulu.

Het vasthouden aan deals op basis van licentiekosten heeft CBS geen windeieren gelegd. Volgens Moonves heeft het bedrijf van partijen als Netflix, Amazon en Hulu enkele honderden miljoenen dollars aan licentiegelden ontvangen. CBS levert onder meer de series Cheers en The Wonder Years aan deze streaming-partners. (bron: tweakers)

Robert
Written by Robert

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<