Townshend bekritiseert iTunes

Pete Townshend (The Who) bekritiseerde  iTunes tijdens een toespraak op het Radio Festival in het Britse Salford. Daar noemde hij iTunes een digitale vampier; “een fantastisch stuk software, maar alleen goed voor het uitbetalen van royalties en niet het begeleiden van artiesten en bands. Is er ook maar één goede reden, anders dan dat iTunes zich bevindt in het Wilde Westen-internetland van Facebook en Twitter, dat ze niet bepaalde diensten aan artiesten kunnen leveren anders dan ze droog te laten bloeden als een digitale vampier?”
Townshend heeft waarschijnlijk nog steeds niet in de gaten dat het eeuwenoude royaltiessyteem, door de komst van het het internet, niet meer uitvoerbaar is. Tijden veranderen en ook de muziekwereld zal haar bekrompen systeem moeten laten varen.
Volgens Townshend zou Apple bands kunnen helpen door ze bij te staan op het vlak van distributie en marketing. Ook zou Apple een lijst van favoriete artiesten kunnen hebben die het helpt met het uitbrengen en populariseren van hun muziek. Daarnaast zou het bedrijf volgens de gitarist nieuw talent kunnen helpen door ze meer aandacht te geven.
Robert
Written by Robert

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<