Google opent volgende week online muziekwinkel

Als de verhalen kloppen, opent volgende week woensdag Google haar muziekwinkel. De naam wordt waarschijnlijk Google Music en zal in combinatie met Google+ werken. Google+ gebruikers kunnen uit een online muziekbibliotheek liedjes kiezen en die vervolgens aan hun Google+ contacten aanbieden. En die kunnen op hun beurt het liedje 1x beluisteren om deze evt. voor 99 dollarcent aan te schaffen. Het is onduidelijk hoe groot de online muziekbibliotheek is, wel is er een overeenkomst met Universal afgesloten. Tot nu toe vrij mager dus.

Of Google Music een serieuze tegenhanger van Apple of Amazon online muziekwinkel gaat worden is niet te voorspellen. Feit is wel, dat het eerder gelanceerde Google Music Beta geen overeenkomsten had gesloten en er kon zodoende ook geen muziek gedownload worden. Alleen uploaden van eigen muziek was mogelijk, om dit vervolgens naar (eigen) PC of smartphone te streamen. Deze eerste stap zegt wel wat over de potentie van Google. En met het kapitaal van Google is alles mogelijk.

Robert
Written by Robert

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<