BBM Music alleen voor de Blackberry

Na Spotify, Deezer en RaRa komt de nieuwe muziekdienst BBM Music begin volgend jaar naar Nederland. Helaas is de dienst alleen geschikt voor de Blackberry telefoons. Gelukkig wordt de dienst wel goedkoper, waar de andere aanbieders 10 euro per maand voor toegang op de smartphone vragen, vraagt RIM de helft. RIM is de producent van Blackberry.

Net als Ping wordt BBM Music een app die alleen bruikbaar is voor Blackberry eigenaren. Het is de bedoeling dat gebruikers onderling playlists (afspeellijstjes) uitwisselen, deze bevatten maximaal 50 nummers, waarvan 25 weggegeven kunnen worden en 25 ontvangen kunnen worden. Het aantal nummers stijgt met het aantal contactpersonen. Ook is te zien hoe vaak contactpersonen playlists van gebruikers beluisteren.

Robert
Written by Robert

1 Comment responses

 1. Avatar
  December 25, 2011

  Update 25/12:

  “BlackBerry-maker RIM moet in Canada voor de rechter komen vanwege het gebruik van de afkorting BBM. RIM gebruikt dit als afkorting voor BlackBerry Messenger, onder meer in de onlangs in Nederland ge├»ntroduceerde dienst BBM Music.

  De aanklacht is ingediend door BBM Canada, een bedrijf in de Franstalige provincie Quebec dat data verzamelt over onder meer tv-kijkers. Het bedrijf heeft eerst geprobeerd om een overeenkomst te sluiten met de BlackBerry-maker. Toen dat niet slaagde, is BBM naar de rechter gestapt”

  (bron: tweakers)

  Reply

<