Happy last new year!

Volgens doemdenkers wordt 2012 het laatste jaar die we zullen meemaken. Gelukkig denk ik niet doem en zal 2012 niet als mijn laatste jaar leven. Alhoewel als je elk jaar leeft alsof het je laatste jaar is, zal je misschien gelukkiger leven.

Wat zal 2012 ons brengen? Ik verwacht een definitieve doorbraak van tablets, betaalbaar en in elk vorm en grootte. De lancering van iPad 3 op 24 februari? Apps maken de tablet en dat zal dit jaar niet veranderen. Steeds meer apparaten zullen door tablets aangestuurd worden, op de bank al bladerend door je muziekcollectie start je vanaf je tablet muziek op. Of de bron internet is (internetradio of streamingdiensten zoals Spotify) of de muziek staat op een NAS (netwerkopslag), het maakt voor de streamer niet uit. En zolang de streamer de huidige tablets ondersteunt (Android of iOS) zal er een app beschikbaar voor zijn. Voor diegene die niet weet wat een app is: klik hier.

Inherent aan streaming (computer audio) zijn DACs (digitaal naar analoog converters), ook hier verwacht ik een toename in. Waarschijnlijk zullen deze in elke vorm op de markt verschijnen, geïntegreerd in een versterker of in een CD speler, met of zonder USB, hoge resolutie of ondersteuning van de aankomende bandbreedte 384 kbps. Binnenkort komt Calyx Audio op de Nederlands markt, hier verwacht ik veel van.

2011 was een uitzonderlijk goed filmjaar, met name de SF fans kwamen aan hun trekken. 2012 beloofd ook veel: The Hobbit en het derde deel van Batman. Ook het tweede deel van de ondergewaardeerde Ghostrider lijkt me wel wat. Of wat dacht je van de remake van Total Recall!

Happy (last) new year!

Robert
Written by Robert

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<