iTunes Match de nieuwe inquisitie?

Dat de hedendaagse download inquisitie wordt geleid door Buma/Stemra is bij iedereen bekend. Deze boevenbende heeft zich in het verleden al onsterflijk gemaakt, maar de nieuwe samenwerking met Apple slaat alles. De applicatie iTunes Match scant de muziekcollectie van de gebruiker en maakt vervolgens de muziek (legaal) beschikbaar vanaf de servers van Apple. Ik vraag me hardop af of dit volgens de Nederlandse wet uberhaupt mag, het lijkt me een gevalletje van inbreuk op de privacy. Kijkende naar een ander Amerikaans bedrijf, Google, die scande zo’n beetje ieder Nederlands thuisnetwerkje af en sloeg de meest persoonlijke gegevens op, kwam er ook mee weg. Teeven wuifde alle kritiek weg en zal het ongetwijfeld weer doen. Hij denkt zeker dat de Marshall hulp nog steeds afgelost moet worden?

Robert
Written by Robert

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<