Dragonfly DAC bij Unique Music

Voor het eerst gespot in München en nu te bewonderen bij Unique Music; de meest portable DAC van AudioQuest. De DragonFly is een externe geluidskaart op USB met de mogelijkheid om rechtstreeks een hoofdtelefoon of actieve speakers op aan te sluiten. Goed geluid van je laptop of pc naar hoofdtelefoon of luidspreker, dat is het doel van de DragonFly.

Een geluidskaart in je computer die de data naar de hoofdtelefoon stuurt, is in principe al een voorbeeld van een DAC; er is echter een veel betere audioweergave mogelijk met een DAC die voor dat doel gebouwd is. Een voorbeeld van zo`n DAC is de DragonFly van AudioQuest, de standaard formaat USB-stick converter die de inferieure kwaliteit van je geluidskaart omzeilt en van iedere computer een hifi bron maakt, tot 24-bit/96kHz.

De DragonFly maakt gebruik van een 24-bit ESS Sabre conversion chip, die je doorgaans in de betere CD- en Blu-rayspelers vindt. De USB ondersteunt asynchroon klasse 1 data transfer met een resolutie van 24 bits en een bandbreedte van 96 kHz. Jitter wordt geminimaliseerd door gebruik te maken van een Dual Master Clock systeem. De volumeregeling gebeurt in 64 stappen en kan ook fixed worden ingesteld voor gebruik op een receiver of voorversterker.

Meer informatie over de DAC is op de site van de fabrikant te vinden. En is te koop bij de betere audiozaak. Ideaal voor de reizende zakenman of mobiele DJ/producer! Of gewoon lekker voor op vakantie.

Robert
Written by Robert

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<