Je reinste p-oor-no

Sinds ik een paar jaar geleden overgestapt ben op streaming, heb ik mijn eigen collectie een beetje uit het oog verloren. De krochten van het internet afdalende opzoek naar nieuwe muziek werd bijna een obsessie. Maar van de week werd ik geaard tijdens het inspelen van nieuwe actieve Adam Tensor Gamma speakers. Om het spreekwoordelijke aangename¬† met het nuttige te verenigen, pakte ik enkele Cd’s van diverse pluimage uit de la. Wat klassiek, wat koper, wat house en wat reggae. Niet de meest ideale mix om naar te luisteren, wel om speakerconussen te laten inspannen. Zo belandde ook 1 van mijn all time favourites in de AMR speler en wederom boos wordend op de mixfout na exact 7 seconden van de openingstrack, begon Steel Pulse te spelen. Engelse reggae wordt wel eens verguisd, het is te netjes, te clean ten opzichte van hun Jamaicaanse counterparts. Samen met UB40 maakte Steel Pulse in de jaren 80 iets te veel goede albums om de stempel ‘net niet’ voor altijd uit te wissen. Chant a Palm maakt plaats voor Ravers en ik verbaas me over de plaatsing van de instrumenten, dit heb ik nog nooit eerder zo gehoord. Elk tingeltje, trompetje, tweede stem heeft zijn plek. Met mijn ogen dicht weet ik ook niet de speakers aan te wijzen, dit belooft wat! Even snel skippen naar Your House, de eerste 30 seconden flink repeaten natuurlijk, want het intro is lekker en in deze setting helemaal. De dB’s nemen toe en ik realiseer me dat het buiten donker is. In juni gaat de zon rond 10 uur onder en laat de lokale APV geen geluidhinder toe. Helaas voor de buren is het al 11 uur en ben ik al uren op hoog volume aan het spelen. Moraal van het verhaal een preek over hoe goede buren met elkaar dienen om te gaan? Nee natuurlijk niet, ik al luister al uren zonder moe te worden. En wat de buren betreft, ik woon in een hoekhuis en heb de delende muur akoestisch gedempt.

Robert
Written by Robert

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<