XBMC release Frodo gaat HD audio ondersteunen

Versie 12 van XBMC (Frodo) gaat eindelijk HD audio (DTS-MA en Dolby TrueHD) ondersteunen in de nieuwe AudioEngine. De hele audio core van XBMC is herschreven en heeft geresulteerd in vele interessante features zoals; ondersteuning DTS-MA en Dolby TrueHD, 24 bit ondersteuning tot 384 KHz, ondersteuning van bitstreaming door PAPlayer (XBMC’s muziekspeler) en betere syncing van A/V streams. In toekomstige releases van AudioEngine kan het volgende worden verwacht; DSP functionaliteit, ondersteuning van een subwoofer kanaal en  een equalizer.

Op de site van ComputerIdee staat een duidelijk artikel over XBMC. In het kort staat XBMC voor Xbox Media Center en is een zeer uitgebreide en gratis mediaspeler die werkt op de eerste generatie Xbox (niet Xbox 360) en op pc’s die gebruikmaken van Windows, OS X of Linux. Naast het afspelen van uw films en video’s kunt u met XBMC ook uw foto’s bekijken, nieuws lezen, muziek luisteren, rss-feeds bekijken, de weervoorspellingen zien en nog veel meer. XBMC is in tien jaar tijd uitgegroeid tot één van meest vriendelijke oplossingen voor iedereen die eenvoudig toegang wil hebben tot zijn of haar mediacollectie en allerlei online diensten.

Robert
Written by Robert

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<