Festivals trekken record aantal bezoekers

Waar met name Pinkpop veel aandacht krijgt in de media, zijn er dit weekend meer festivals die letterlijk in het zonnetje werden gezet. Zo ook het Dunya festival in Rotterdam, die meer dan 250.000 bezoekers verwelkomde. Of wat dacht je van de viering van Pinksteren in Biddinghuizen waar 55.000 gelovige mensen al zingend van het mooie weer genieten. Op het festivalterrein zijn alcohol en drugs verboden en dit staat haaks op het Lowlands ┬ábeleid waar genotmiddelen juist tot een religie zijn verheven. Wat me opvalt aan de verschillende line ups, is de huidige ska revival. Ska, de ultieme uit-je-bol beleving op festivals, is een zeer dansbare muziekstijl die in de jaren 50 in Jamaica ontstond en de inspiratiebron was van Britse bands in de jaren 80. En juist deze bands beginnen momenteel aan hun tweede jeugd en zijn weer te bezichtigen in ons land. In het rijtje van The Selecter (Bevrijdingsfestival), The Beat (Dunya), The Specials (Pinkpop) en Madness (Indian Summer), mis ik alleen Bad Manners nog! Let’s ska!

Robert
Written by Robert

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<