Schade uit downloaden valt erg mee

Volgens de FIAR CE (Vereniging van Fabrikanten, Importeurs en Agenten op Radiogebied) valt de schade uit downloaden aanzienlijk mee. Uit onderzoek door adviesbureau PwC in opdracht van brancheverenigingen STOBI, FIAR en ICT~Office blijkt dat de schade die de muziek- en filmindustrie hierdoor ondervinden, veel kleiner is dan altijd werd aangenomen. De regering ziet dit anders en wil de consument vanaf januari zwaarder gaan belasten voor smartphones, tablets en  digitale televisie recorders. Doel van deze extra heffing is om auteurs te vergoeden voor de inkomsten die zij (menen) mis te lopen als muziek of films thuis worden gekopieerd. Het bedrag waar de regering vanuit gaat is 60 miljoen, terwijl PwC uitgaat van 12,1 miljoen. Sterker nog, als het aandeel van illegale downloads buiten beschouwing wordt gelaten, komen de mis gelopen inkomsten op een schamele 4 miljoen uit. Dit scheelt een factor van 15! Afschaffen van de regeling dus waarin consumenten en de electronicabranche de grote verliezers zijn en vage stichtingen zoals Buma en SONT hun zakken rijkelijk (blijven) vullen.


Robert
Written by Robert

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<