Met Sunken Condos is Fagen terug op debuutniveau

Voor velen geldt Steely Dan als het beste wat god ooit op muzikaal gebied gecreëerd heeft. Met name de albums Aja en Gaucho worden door critici in de jaren 70 tot het niveau van de Beatles vergeleken. Toen Fagen in de jaren 80 voor eigen succes ging, was de verwachting hoog. Met het 1982 debuutalbum The Nightfly snoerde hij iedereen de mond. Dit werk was van ongekend hoog niveau en werd helaas door latere albums niet meer geëvenaard. Persoonlijk vond ik Morp the Cat muzikaal erg tegen vallen, alhoewel dit album in 2007 de Grammy Award voor Best Surround Sound Album wint.

Terug naar het heden, Sunken Condos, het vierde solo album van Fagen is van begin tot eind helemaal goed. Out of the Ghetto is met een rapportcijfer 7 de minste, maar wordt vervolgens goed gemaakt met Miss Marlene (raar dat dit niet de openingstrack is). Het album groeit naar een paar keer luisteren en staat hoog in mijn 2012 lijst!

Robert
Written by Robert

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<