Erfgenamen Tolkien ruiken geld

De erfgenamen van de schrijver Tolkien (The Hobbit en The Lord of the Rings) ruiken geld. Ze menen dat de producenten van de Hobbit zich niet aan de afspraken over merchandising zouden hebben gehouden. De erfgenamen hebben nooit 1 letter in de boeken geschreven, maar menen wel recht te hebben op een schadevergoeding van 62 miljoen euro. Belachelijk natuurlijk, het wordt hoog tijd dat dit soort kwesties als cultureel erfgoed wordt gezien en niet als ordinair zakkenvullen voor de graaiende nabestaanden. De aanklacht is gericht aan de filmmaatschappij Warner Bros en haar dochterbedrijf New Line. Die hadden al lang geleden afspraken gemaakt over de merchandising, maar nu ontdekken de nabestaanden een over het hoofd geziene melkkoe; digitale marketing. Binnenkort is de eerste film van de Hobbit-trilogie (An Unexpected Journey) te zien in Nederland.

Robert
Written by Robert

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<