Verslag Hifi Show Leiden

Door Jur van Wijland

Zondagochtend toch maar even naar Leiden gereden voor de Number One Hifi Show. Veel merken waren van de partij zoals: Accuphase, Cambridge Audio, Chord Electronics, Dynaudio, Naim, Olive, Audioquest en Well Tempered Lab. Bij binnenkomst op een hifi beurs loop ik altijd even snel langs alle zalen om me te kunnen oriënteren van wat ik wil zien.

CD of live muziek

Bij de luisterruimte van Accuphase bleef ik staan. Er werd een boeiende presentatie gehouden door Paul Hattink over zelf muziek opnemen. Daar waar vroeger de muziek met grote mengpanelen werd verwerkt, gebeurt dit tegenwoordig digitaal op de computer virtueel door middel van software. Zo werden een aantal audiosporen afgespeeld en begeleid door live gitaarspel door Paul zelf. De digitale muziek speelde af op electrostaten van het merk Magnepan die een prachtig geluidsbeeld weergaven.

High resolution audio

Hans Beekhuyzen van de website TheHBProject gaf een boeiende lezing over de ontwikkelingen op het gebied van high resolution audio. In de presentatie vertelde Hans onder andere over DSD (Direct Streaming Digital). Ook wel bekend van de Super Audio CD. Het verschil was duidelijk hoorbaar na het luisteren van een nummer van Queen. Dat dit onderwerp populair is was wel te merken. De zaal was vol.

Robert
Written by Robert

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<