Live Dirac voor computeraudiofielen

DiracLiveboxDirac heeft software uitgebracht die uitkomst bied voor audio/hifi liefhebbers die gebruik maken van een computer of een HTPC. In tegenstelling tot passieve aanpassingen in de luisterruimte doet de Live Dirac deze correctie software matig.

Hoe het werkt? Door de ruimte op te meten met de de XTZ Microfoon en de Dirac Live Calibration Tool (software) is te zien waar tekortkomingen in de ruimte plaatsvinden. Dit kunnen zijn frequentierespons-correctie die gecontroleerd dienen te worden in het tijdsdomein. De impulsresponsen worden gecorrigeerd worden in het audiosysteem op het een groot luistergebied. Dit is belangrijk voor een nauwkeurige plaatsing van helderheid en basweergave. Een accurate impulsrespons vermindert tevens het fenomeen luistermoeheid. De meting kan gebaseerd worden op basis van een stoel, bank of grote zaal. Na een meting kunnen diverse filter worden opgesteld, bijvoorbeeld door het laag ‘vlak’ te strijken of vlak met een lichte verhoging erin (anders klinkt er wel heel weinig bas; want dat heb je nooit zo ervaren).

In iedere ruimte zijn tekortkomingen die niet ten goede komen voor het geluid. Dit gaat ten koste van de ruimtelijkheid, stereobeeld. bass controle enz. Met de Dirac Audio Processor kunnen de filters geselecteerd worden die deze tekortkomingen doen verdwijnen. het resultaat is een prachtige geluids weergave met een perfecte plaatsing. Tevens is deze software te gebruiken met diverse bitperfect software.

Voor luisteraars die niet te veel kunnen schuiven met meubelair is deze software de ideale uitkomst.

Robert
Written by Robert

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<