De export van Nederlandse muziek blijft groeien

TiestoIn 2011 steeg de export van Nederlandse muziek met 23 % naar ruim 100 miljoen euro. De stijging van de export loopt jaarlijks op sinds 2004. Dit volgens een onderzoek van Buma Cultuur dat op het Eurosonic Noorderslag festival bekend werd gemaakt. Vooral dance doet het goed, met name de deejays Tiësto, Armin van Buuren en Afrojack; zij dragen voor 2/3 bij aan de totale export. Van de Nederlandse muziek-export is ongeveer 15 % afkomstig uit  auteursrecht en naburige rechten, 8 % komt van de exploitatie van opnamen van Nederlandse artiesten in het buitenland. Het gros (3/4 deel) wordt verdiend met optredens van Nederlandse artiesten over de  grens.
Robert
Written by Robert

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<