Grondlegger van de reggae overleden

Harry-Johnson-liquidatorHarry Johnson, producer van de eerste reggaehit, is op 67-jarige leeftijd overleden. In 1968 nam hij het nummer No More Heartaches van The Beltones, dit werd de eerste commerciële reggaehit. Ooit begonnen als bassist van de skagroep The Virtues, kwam hij met een nieuwe sound, afwijkend van de heersende ska en rocksteady genres. In de bekende Studio One studio’s in Kingston (Jamaica) nam Johnson de single No More Heartaches op. Deze single werd meteen en grote hit en stond wekenlang nummer één in Jamaica. De internationale doorbraak kwam in 1969 met het  instrumentale Liquidator, dat hoog in de Britse charts eindigde. In de jaren zeventig werkte Johnson met reggaegrootheden als Bob Marley, Toots and The Maytals, Burning Spear en The Heptones. In de  jaren tachtig was hij, samen met King Jammy, een van de grondleggers van de raggamuffin.

Robert
Written by Robert

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<