Nederlandse artiesten niet meer afhankelijk van Buma/Stemra

logo_ecEen rechter heeft bepaald dat artiesten zich slechts bij één auteursrechten-organisatie hoeven aan te sluiten om licentiegelden in de gehele Europese Unie te kunnen incasseren. Met name muziekdiensten bejuichen deze afspraak, het is voor hun omslachtig om per land afspraken te maken. Het Nederlandse Buma/Stemra en het Belgische Sabam zijn verantwoordelijk voor het ophalen van licentiegelden bij openbaarmaking van muziek. Hun monopoliepositie wordt door deze uitspraak verder aangetast; langzaam begint het bij de autoriteiten door te dringen dat het onfatsoenlijke zakkenvullen van deze dubieuze stichtingen uit de hand begint te lopen. Dat deze stichtingen het niet eens zijn met deze ontwikkeling, getuige een eerdere gang naar de rechtszaal, deze werd door 21 auteursrechten-organisaties aangespannen en verloren.

Robert
Written by Robert

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<