Amazon brengt Fire TV

Amazon heeft de Fire TV voor de Amerikaanse markt aangekondigd. De op Android gebaseerde settopbox gaat 99 dollar kosten. Volgens eigen zeggen is het apparaat een stuk sneller dan bijjvoorbeeld een Chromecast of Apple TV. De Fire TV heeft aan boord een Qualcomm SoC (Systems on a Chip) met vier Krait 300-cores met een kloksnelheid van 1,7GHz en 2GB intern geheugen. Naast wifi heeft het kastje een ethernet aansluiting en een s/pdif digitale poort. De bediening gebeurt via een smartphone of afstandsbediening. De open opbouw zorgt voor toegang tot Hulu, TuneIn, Netflix en Vevo en het eigen Amazon Instant Video. Ook kan op het apparaat games worden gespeeld. Grote uitgevers als Ubisoft en Electronic Arts hebben steun toegezegd. Met de lancering van Fire TV komen ook exclusieve games beschikbaar.


Robert
Written by Robert

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<