Sony stopt eindelijk met MiniDisc

Sony heeft aangekondigd in september te stoppen met de levering van walkmans die het MiniDisc-formaat gebruiken. De vraag naar de muziekspelers zou sterk zijn gedaald. Wel blijft het bedrijf de losse schijfjes produceren.

Sony MZ-R70PC USB MiniDiscMomenteel worden de MiniDisc-walkmans nog geproduceerd, maar na september zullen winkels het met de overgebleven bestaande voorraden moeten doen. De productie van MiniDisc-schijfjes en audiosystemen die met de schijfjes overweg kunnen, zal nog wel doorgaan, schrijft nikkei.

Het MiniDisc-systeem werd in 1992 door Sony geïntroduceerd en maakt gebruik van kleine magneto-optische schijfjes die in een casette zijn verpakt. Op de eerste generatie MiniDisc kon 80 minuten aan audio worden opgeslagen in de speciaal daarvoor ontwikkelde atrac-codec. Later kwam Sony met andere opslagformaten, waardoor tot 320 minuten op een enkel schijfje kon worden geplaatst.

Tagged
Robert
Written by Robert

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<