Rob Bolland gearresteerd bij Buma/Stemra

Rob Bolland is donderdag aangehouden bij het kantoor van Buma/Stemra in Hoofddorp. De componist was daar aanwezig voor een gesprek. Toen hij het pand niet wilde verlaten, werd de politie ingeschakeld. De politie heeft in eerste instantie geprobeerd te bemiddelen, zegt een woordvoerder. Toen dat geen zin bleek te hebben, is Bolland voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Hij verzette zich volgens de politie bij zijn aanhouding.

Het is niet duidelijk wat Bolland precies deed bij Buma/Stemra. Mogelijk had zijn bezoek te maken met het conflict dat hij heeft met Willem van Kooten. Bolland liet onlangs beslag leggen op 1,2 miljoen euro die Buma/Stemra moet uitbetalen aan de muziekuitgeverij van Van Kooten. Vorig jaar kwam Bolland erachter dat Van Kooten zijn liedjes zonder overleg had doorverkocht aan het buitenland, waardoor hij naar eigen zeggen zo’n 2,5 miljoen euro misliep. (bron boulevard.nieuws.nl)

Update 10-09-11

Bolland en Van Kooten liggen al jaren met elkaar in de clinch over royalty’s van o.a. liedjes als Rock Me AmadeusJeanny en In The Army Now. “Uiteindelijk mocht ik met Willems boekhouder de administratie bekijken en ik wist niet wat ik zag: allemaal bedragen afkomstig uit landen die ik nog nooit op mijn afrekeningen had zien staan. De bedragen varieerden van enkele duizenden tot tienduizenden guldens en euro’s.”

“Dat Willem nu aangeeft na te willen denken over teruggave van de rechten van meer dan honderd liedjes die ik maakte, stemt mij hoopvol. Daarbij wil ik dat ik correct wordt afgerekend, zoals we dat eerder met elkaar bespraken.” (bron: telegraaf.nl)

Update 05-01-12

Componist Rob Bolland mag muziekuitgever Willem van Kooten niet langer uitmaken voor rotte vis. De rechtbank heeft dat vanmiddag bepaald in een kort geding, aangespannen door Van Kooten.
 De muziekuitgever was de uitlatingen van Rob Bolland, die hem in de media beschuldigde van oplichting, fraude en omkoping, goed zat. In een al jaren slepend zakelijk conflict wordt de muziekuitgever in diverse media onophoudelijk door Bolland beledigd. Ook stelde de componist dat Van Kooten in financiële problemen zou verkeren als gevolg van problemen met zijn golfresort in Portugal. De rechtbank noemt de beschuldigingen van Bolland ongefundeerd en veroordeelt hem tot het staken daarvan, op straffe van een dwangsom van 5000 euro voor iedere overtreding.

Bolland maakte samen met zijn broer Ferdi wereldhits als ‘In the army now’ en ‘Rock me Amadeus’. Volgens Rob heeft Van Kooten jarenlang de rechten van hun hits in het buitenland geëxploiteerd zonder dat de broers ervan wisten of er toestemming voor hadden gegeven. Hierdoor zou Van Kooten volgens Bolland miljoenen euro’s achterover hebben gedrukt.

Van Kooten wilde ook dat de componist gedwongen werd een persbericht uit te sturen waarin hij de ,,kwalijke en beschadigende opmerkingen” rectificeert, maar die eis wees de rechtbank af. (bron: telegraaf.nl)

 

Robert
Written by Robert

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<