Bolland zet Buma/Stemra aan de kant

Rob Bolland is de spelletjes van Buma/Stemra helemaal zat en gaat verder met het Duitse Gema. (Redactie: Gema is de Duitse variant van Buma/Stemra.) Volgens zijn advocaat:

“De Gema zal niet alleen zijn afrekening betreffende zijn royalty’s wereldwijd voor hem gaan verzorgen, maar via hen zullen we ook eindelijk inzage krijgen in de daadwerkelijke cijfers waarop die uitbetalingen worden gebaseerd.”

Al jarenlang ligt Bolland overhoop met Buma/Stemra. Bolland heeft 1,2 miljoen euro beslag laten leggen op het bedrag dat Buma/Stemra aan van Kooten moet betalen. Volgens zeggen heeft van Kooten op zijn beurt, zonder overleg, liedjes van Bolland doorverkocht aan het buitenland. Hierdoor liep Bolland 2,5 miljoen euro mis. Volgende week dient de rechtszaak die Bolland tegen Van Kooten heeft aangespannen.

 

 

Robert
Written by Robert

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<