Verslag AV-NU 2011 deel 1

De opvolger van de VAD is niet meteen een instant succes te noemen. Had ik vorig jaar mijn twijfels over de opzet, leek het dit jaar niet veel beter. Weinig beursprimeurs en het aantal exposanten viel tegen. Is de X-Fi een serieuze concurrent geworden?

Toch ben ik met goede moed richting Utrecht afgereisd, vanaf de A2 komende werd ik voor Utrecht al in verwarring gebracht en kon nooit meer de afslag Jaarbeurs nemen. Dan maar doorrijden naar de A12 en via Utrecht-Zuid de stad in. Parkeren is gelukkig geen probleem bij de Jaarbeurs en er worden ook geen Amsterdamse parkeertarieven gehanteerd. Even de weg oversteken naar het Beatrixgebouw, een plasje en een hapje en dan naar binnen.

Op de begane grond kom ik al snel veel bekenden tegen, Alexander van Antelope had me als eerste gespot. Altijd een feest hun DACs. Verder struinend zie en hoor ik veel moois. Daar staat Chris glimlachend bij de stand van AND Benelux, even op de foto Chris, geen probleem! Op de hogere gelegen etages worden de nieuwe NAD componenten (M50 Digital Music Player, M51 DAC en M52 RAID 5 NAS) op een M2 gedemonstreerd, erg indrukwekkend. Zelfs nadat tot twee keer de stroom was uitgevallen. De bekabeling is in handen van Audioquest.

Verderop kom ik een wat ouder stel tegen, ik raak met ze aan de praat en kom er al snel achter dat de heren kwaliteit belangrijk vinden en zich niet snel door marketing praatjes van de wijs lieten brengen. Van streaming hadden ze weinig kaas gegeten, maar luisteren enthousiast naar mijn verhaal. Tevens bied ik ze aan om de nieuwe Musical Fidelity Click te beluisteren. De Stones blijkt een goede keuze en al snel belanden de twee in hogere muzikale sferen. Leuk!

Nog geen 3 meter ernaast hangen platte luidsprekers aan de muur. Ze blijken opgebouwd te zijn uit zeer veel verschillende speakertjes. Leuk om te zien, helaas (nog) niet te beluisteren.

STS Digital

Om de hoek hoor ik prachtige muziek! Ik herken een Kanzy buizenversterker, waar zowel iedereen in audioland wel een mening over heeft. Zo ook de organisatie; “hoe kan Fritz het in zijn hoofd halen dit neer te zetten, terwijl hij slechts CD’s verkoopt?” Het loopt met een sisser af, gelukkig maar, want de gedraaide CD is top: Pure analogue old fashioned jazz music from the 70’s (STS Digital 6111112).

 

In deel 2 ga ik verder in over de beste sound van de show (en het komt uit Nederland).

Robert
Written by Robert

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<