Veoh maakte terecht aanspraak op Safe Harbor

Veoh, aanbieder van online videostreams, inmiddels failliet, heeft terecht aanspraak gemaakt op de Safe Harbor-bepaling van de Digital Millennium Copyright Act in de rechtszaak met Universal. Al in 2007 klaagde Universal Veoh aan vanwege vermeende schending van auteursrechten. Op haar beurt beriep Veoh zich bij zijn verdediging in de rechtszaak op de Safe Harbor-bepaling van de Digital Millennium Copyright Act. Deze bepaling biedt vrijwaring van aansprakelijkheid voor rechtenschending door gebruikers, als het desbetreffende bedrijf maar prompt gehoor geeft aan verzoeken tot verwijdering van inbreukmakend materiaal.

In 2009 kreeg Veoh al gelijk van de rechter, maar ging begin 2010 failliet. Startup Qlipso kocht vervolgens het restant op. Universal ging tegen de uitspraak in beroep en verloor deze.

 

Robert
Written by Robert

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<