Eindelijk grijpt Tweede Kamer in bij Buma/Stemra

De Tweede Kamer is akkoord gegaan met een wetsvoorstel die onbetrouwbare beheerorganisaties zoals de Buma/Stemra aan banden legt. Er komen strengere regels en het College van Toezicht Auteursrechten (CvTA) krijgt meer bevoegdheden, zoals het opleggen van boetes. Tevens moeten tarieven, kortingen, (beheer-) kosten en nevenfuncties van bestuursleden openbaar gemaakt worden. Door de beheerskosten te maximaliseren is het voor bestuursleden niet mogelijk om zich te verrijken met exorbitante salarissen. Niet alleen Buma/Stemra, maar ook de SENA, Stichting Thuiskopie, Stichting Leenrecht en Stichting Reporecht gaan door het CvTA gecontroleerd worden. De Videma en Stichting Naburige Rechtenorganisatie voor Musici en Acteurs innen op vrijwillige basis geld, maar zijn daardoor niet gevrijwaard, ook zij gaan onder de CvTA vallen.
Robert
Written by Robert

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<