Baron Jean ’Toots’ Thielemans still going strong

Ik werd getriggerd door een artikel in de Televaag over de  Jean ’Toots’ Thielemans. In de kop stond 90 jaar en twee weken geleden bereikte hij inderdaad die magische grens. Persoonlijk heb ik in mijn leven weinig 90 jaar of oudere mensen meegemaakt en de weinige die ik wel ken, hebben iets fragiels, maar Toots zeker niet. Als Toots speelt krijg ik altijd kippenvel, of het nu de tune van Baantjer is of de soundtrack van Midnight Cowboy.

Hij werd in de oorlogsjaren geraakt door de jazz en deed hem in 1951 naar de V.S. emigreren. Hij speelde onder andere in de begeleidingsband van Charlie Parker en later met Benny Goodman. Nu woont hij al jaren in een volksbuurt in Brussel (zichzelf een echte ket noemend). En hij treedt nog steeds op:

Robert
Written by Robert

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<